Waarom een tuinkantoor?

Steeds meer mensen hebben interesse in het gebruik van een tuinkantoor. Dat is met al het thuiswerken wat we tegenwoordig doen zeker niet zo raar want hoewel thuiswerken heel veel voordelen heeft, zitten er natuurlijk ook nadelen aan verbonden. 


Waarom zou je een tuinkantoor kiezen?


Een tuinkantoor kan dan ook een uitstekende uitkomst zijn om op de meest prettige manier thuis te kunnen werken. Vraag jij je af waarom je een tuinkantoor zou moeten aanschaffen? Lees dan zeker dit artikel even door. We zetten alle redenen waarom je een kantoor in de tuin zou moeten overwegen voor je op een rijtje. 

Geen last meer van files

Eigenlijk spreekt de kop al voor zich. Met een kantoor in de tuin ben je voor eens en voor altijd verlost van de dagelijks groeiende files in ons land. Zeker als je in loondienst bent en met enige regelmaat op kantoor dient te verschijnen, kan dit voor vervelende frustraties zorgen. Hoe heerlijk is het dan als je ’s ochtends rustig op kunt staan, een kopje koffie kunt drinken en een ontbijtje kunt nemen, voordat je even rustig onder de douche springt en daarna op je gemak naar je werkplek wandelt? Klinkt als een droom? Nee hoor, het is realiteit voor steeds meer mensen. Mensen die een kantoor in de tuin hebben laten plaatsen. De files zijn verleden tijd en dat scheelt een hoop stress en tijd. Daarnaast is dit uiteraard ook milieutechnisch een interessante keuze. 

Privé en werk veel beter gescheiden houden

Hoewel veel mensen thuiswerken heerlijk vinden, kleven er natuurlijk ook nadelen aan. Een van die nadelen is dat werk en privé lastig te scheiden zijn. Zeker als je ZZP’er bent met bijvoorbeeld kantoor aan huis. Je zit er waarschijnlijk niet op te wachten om je klanten in je woonkamer of aan de eettafel te ontvangen. Een ander nadeel van de keuze om aan de eettafel je werkplek in te richten is dat het veel lastiger wordt om op tijd te stoppen met werken. Nog even dat ene mailtje bekijken of dat ene telefoontje plegen, het is voor veel mensen herkenbaar gedrag. Heb je de beschikking over een tuinkantoor? Dan kun je de deur achter je dicht trekken (zoals je ook doet op de werkplek van je werkgever) en je werkdag ook daadwerkelijk loslaten terwijl je terug naar je woning loopt. Met een tuinkantoor kun je werk en privé zowel fysiek als mentaal veel beter gescheiden houden. Rustige werkomgeving zonder de nodige afleiding

Dat brengt ons meteen bij de volgende reden waarom eigenlijk iedere thuiswerker vaak de beschikking over een tuinkantoor zou willen hebben: een rustige werkomgeving. Veel mensen presteren nou eenmaal beter in een rustige werkomgeving. Je hebt geen last van kakelende collega’s, andermans calls en je kinderen die óf vrij zijn óf naast jou aan de keukentafel hun huiswerk of andere zaken aan het doen zijn. 


Daarnaast kom je veel minder in de verleiding om even tussendoor de troep van gisteravond op te ruimen, een wasje aan te zetten of de stofzuiger er eens bij te pakken. Je kunt je dus volledig focussen op je werkzaamheden. De stap om wasjes in te zetten of de stofzuiger te 

pakken is veel minder groot als je in je eigen rustige tuinkantoor aan het werk bent. 


Zeker als dit tuinkantoor ook nog eens sanitaire voorzieningen heeft, dan is er zo goed als geen reden meer om overdag in je woning aanwezig te zijn. Je partner of je kinderen kunnen gebruik maken van de keukentafel, dat felbegeerde plekje op zolder of in hun eigen kamer. Je privé zaken kun je bewaren (net als dat je op kantoor zou zitten) voor in de avond. Je kunt calls voeren zonder dat er andere mensen doorheen tetteren je en zult zien dat je extreem productief bent. 

Deur achter je dicht en klaar

Een andere reden om een tuinkantoor aan te schaffen is dat je hier gewoon de boel de boel kunt laten. Dat wil zeggen dat als jij keihard gewerkt hebt of in je hele creatieve bui bent, je aan het einde van de dag gewoon alles kunt laten liggen. Je hoeft niet per se alles op te ruimen omdat je werkplek tot een leefplek omgetoverd moet worden. 


Natuurlijk is het niet de bedoeling om van je tuinkantoor een zwijnenstal te maken maar spullen als je laptop, belangrijke documenten, je tekentablet of andere zaken die je voor je werk nodig hebt kun je met een gerust hart laten staan om de volgende dag zo weer mee aan de slag te gaan. Je trekt de deur achter je dicht en klaar, morgen weer een dag. Een dag waarop je ongetwijfeld weer beseft waarom je zo graag gebruikmaakt van een tuinkantoor.

Reactie plaatsen