tuinhuis kantoor

3 soorten tuinkantoren

Als je besloten hebt om een kantoor in je tuin neer te gaan zetten, zul je al gauw ontdekken dat er verschillende keuzes te maken zijn voordat het daadwerkelijk plaatsen een feit is. Je kunt natuurlijk wel zomaar even het eerste het beste schuurtje neerzetten, maar voldoet dit wel aan jouw behoeften? Een ander punt is dat er verschillende tuinkantoren verkrijgbaar zijn. Welk tuinkantoor past niet alleen het beste bij jou maar ook bij je smaak en bij je tuin en/of je huis? Woon je namelijk in een heel modern huis dan kan het zijn dat het plaatsen van een klassiek tuinkantoor misschien helemaal geen passende keuze is. 

Verschillende soorten tuinkantoren

Om je een eindje op weg te helpen met de keuze voor de juiste uitstraling van je nieuwe tuinkantoor, zetten we in dit artikel de verschillende soorten tuinkantoren voor je op een rijtje. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken. 

# Een modern tuinkantoor

In dit artikel gaan we even niet in op de materialen waar een tuinkantoor van gemaakt kan zijn of de inrichting ervan. Hierover vind je elders op deze website zeer veel praktische informatie. In dit artikel gaan we onze focus richten op de stijl van je tuinkantoor. Zoals we al eerder hebben aangegeven, vormt een klassiek tuinkantoor geen geheel met een moderne woning en de (waarschijnlijk) bijbehorende strakke vormgegeven moderne tuin. Het is dan een betere keuze om deze strakke moderne lijnen door te trekken en te kiezen voor een modern tuinkantoor. Kies voor strakke hoeken en ga voor hoge ramen zodat er veel daglicht naar binnen komt. 

Veel moderne tuinkantoren zijn voorzien van een plat dak en afgewerkt in een (donker) grijze tint met houtaccenten. Hierdoor valt het kantoor in de tuin niet te veel op en is het een plaatje om naar te kijken. 


kantoor in tuin

# Een klassiek tuinkantoor

Waar een klassiek tuinkantoor geen gezicht is in een strakke moderne tuin is dat natuurlijk andersom ook van toepassing. Heb jij een klassieke tuin? Dan past een “strakke moderne blokkendoos” vast niet bij jou smaak, hoe mooi de afwerking hiervan ook is. 


Waarschijnlijk ben je dan meer gebaat bij een authentiek tuinhuis. Ook dit behoort natuurlijk tot de mogelijkheden als je een kantoor in de tuin wilt laten plaatsen. Zoveel mensen zoveel wensen en of je nu je oog hebt laten vallen of een achthoekig tuinhuis met een piramidedak of een “gewoon” rechthoekig klassiek tuinkantoor, tegenwoordig is dit allemaal mogelijk. Het is maar net naar wat voor uitstraling je op zoek bent en wat er in jouw tuin het beste past. 


tuinkantoor

# Een landelijk tuinkantoor

Hou je meer van een natuurlijke en landelijke look en past dit goed in jouw landelijke tuin? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een landelijk tuinkantoor zoals een blokhut of een chalet. Dit tuinkantoor heeft een beetje een nostalgische uitstraling en ogen knus en warm. Ook bij een landelijk tuinkantoor kun je het zo gek maken als je zelf wilt. 


Wil je in de zomer lekker buiten kunnen werken? Kies dan voor een veranda aan je landelijk tuinkantoor. Zo kun je heerlijk buiten zitten en van je tuin genieten, maar doordat je onder een afdak zit, kun je wel alles op je scherm blijven zien. Wil je veel lichtinval of vind je het heerlijk om zo nu en dan lekker naar buiten te kijken? Ga dan voor mooie hoge ramen of openslaande deuren met veel glas erin. 


Je merkt al, je hebt volop keuze uit verschillende soorten tuinkantoren en dit is nog maar de eerste stap die je moet zetten als je een office in je tuin wilt laten plaatsen. Lees maar eens alle andere artikelen door die we over dit onderwerp op de website hebben gezet. Door het lezen van al deze informatie wordt je stap voor stap naar je uiteindelijke keuze voor de voor jou perfecte tuinkantoor geleid!

Reactie plaatsen