tuinkantoor

Kunststof tuinkantoor - wat zijn de voordelen?

Als je van plan bent om een kantoor in je tuin te (laten) plaatsen, heeft een van de keuzes die je moet maken betrekking op het materiaal waarvan het kantoor gemaakt wordt. Je kunt onder andere de keuze maken voor een kunststof (ofwel composiet) tuinkantoor. Een tuinkantoor van composiet biedt veel praktische voordelen. Dit materiaal heeft een uitstekende isolerende waarde en is prima bestand tegen alle mogelijke (extreme) weersomstandigheden die we in ons land kennen. Dit zijn slechts een paar voordelen van een kunststof tuinkantoor. Hebben we je interesse in deze optie gewekt? Neem dan zeker even dit artikel even door. Hierin nemen we alle voordelen van een kunststof tuinkantoor met je door en brengen alle mogelijkheden hierin onder je aandacht.

Voordelen van een kunststof tuinkantoor

Veel mensen vragen zich af waarom ze zouden moeten kiezen voor een tuinkantoor van kunststof? Dit materiaal heeft toch niet de uitstraling die past in een tuin en daarnaast is het met het oog op het milieu toch een allesbehalve verantwoorde keuze? Als je wat meer kennis hebt over deze optie, begrijp je dat we deze tegenwerpingen op een eenvoudige manier kunnen weerleggen. Een kunststof tuinhuis wordt ook wel een tuin office van composiet genoemd. In veel gevallen hebben we het hier over de gevelbekleding van het kantoor want het skelet van het kantoor kan gemaakt worden van andere materialen. Er wordt bij deze optie gebruik gemaakt van hoogwaardige gerecyclede kunststoffen die in veel kleurstellingen verkrijgbaar zijn. Hiermee komen we automatisch op de eerste tegenwerping. Een tuinkantoor van kunststof kan uitstekend passen in de mooie natuurlijke uitstraling van je tuin. Je kunt immers de keuze maken tussen kunststoffen met een uitstraling die niet van echt hout te onderscheiden zijn. 

De keuze voor een kunststof kantoor voor in de tuin is goed te onderbouwen. Het belangrijkste voordeel voor veel mensen is dat kunststof een materiaal is dat nauwelijks onderhoudsbehoefte heeft. Kunststof is immers niet gevoelig voor de invloeden van vocht of andere weersomstandigheden. De enige onderhoudswerkzaamheden die je zou kunnen uitvoeren is het schoonhouden van je tuinkantoor om er hierdoor voor zorg te dragen dat je kantoor de gewenste uitstraling houdt. Dit is zeker een belangrijk punt als je van plan bent om bezoek in je tuinkantoor te ontvangen. Een ander groot voordeel van een kunststof tuinkantoor is dat je met deze optie een zeer prettig leefklimaat binnen de ruimte kunt creëren. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit holle en volschuim materialen. Veel opties worden aan de buitenkant voorzien van een speciale folie om de isolerende werking van het materiaal te bevorderen. 

Voordelen van kunststof tuinkantoren

  • Kunststof is zeer onderhoudsvriendelijk
  • Kunststof heeft een aantrekkelijke uitstraling
  • Kunststof is in een grote variatie aan uitstralingen verkrijgbaar
  • Kunststof is kleurvast er is dus geen sprake van verkleuring
  • Kunststof biedt een uitstekende beschermende- en isolerende waarde
  • Kunststof is Uv-bestendig
  • Kunststof heeft een stevige structuur, is erg duurzaam en heeft een lange levensduur
  • Met kunststof doe je een kosten-efficiënte investering

Hoe milieuvriendelijke keuze is een kunststof kantoor in je tuin?

Een andere tegenwerping die we eerder in dit artikel onder je aandacht hebben gebracht, had betrekking op de invloeden op het milieu als je de keuze maakt voor een kunststof tuinkantoor. Veel mensen vragen zich af of je hiermee wel een milieuvriendelijke keuze maakt. Hoewel je dit in eerste instantie wellicht niet zou verwachten, is dit toch zeker het geval. Ook dit kunnen we met meerdere argumenten onderbouwen. Het is bijvoorbeeld goed om te weten dat veel tuinkantoren van kunststof worden gemaakt van gerecyclede materialen. Daarnaast hebben deze materialen geen onderhoudsbehoefte. Met andere woorden: je hebt dus geen milieubelastende verf nodig om de duurzaamheid van je kantoor te verlengen. Een ander punt wat hierbij een rol speelt, is dat kunststof een uitstekende isolerende waarde heeft. Je hoeft dus minder te stoken en verbruikt hierdoor dus minder energie. Al deze factoren maakt dat je met een kunststof kantoor een milieuvriendelijke keuze maakt. Wil je hierin nog een stapje verder gaan? Dan verwijzen we je graag door naar het artikel dat je elders op onze website vindt over de mogelijkheden om een ecologisch tuinkantoor te bouwen

Wat zijn de kosten van kunststof?

Het laatste punt uit onze bovenstaande opsomming van de voordelen van kunststof tuinkantoren vaagt enige onderbouwing. Kunststof is een materiaal met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Dit komt omdat je de keuze maakt voor onderhoudsvrij en budgetvriendelijk materiaal. Het kan goed zijn dat deze laatste zin wat vragen bij je oproept. Als je al wat verder bent in het vergelijken van je opties, ben je wellicht tot de conclusie gekomen dat je voor een kunststof tuinkantoor vaak meer betaalt dan het geval is bij een optie van hout. Deze conclusie is zeker juist maar hiermee ben je er nog niet. Als je de keuze maakt voor een kunststof tuinkantoor heb je in één keer alle kosten gehad. Dit is bij een houten tuinkantoor niet helemaal het geval. Ook al kies je voor het meest duurzame hout, er komt een moment dat je het materiaal moet verduurzamen. Door het hout te beitsen, schilderen of oliën breng je een vochtwerende laag op het hout aan. Als je de keuze wil maken voor een goed middel, hangt hier vaak een behoorlijk prijskaartje aan. Door te kiezen voor een kunststof kantoor kom je niet voor deze kosten te staan. Onderaan de streep ben je wellicht dus voordeliger uit door te kiezen voor kunststof buiten zodat je weinig tot geen tijd kwijt bent om je kantoor te onderhouden. Het is een afweging waard dus.

Reactie plaatsen